Manufacturing NextMaterials (MNM) is een Interreg Duitsland-Nederland project dat MKB-ondernemingen wil helpen de kloof tussen prototype en de markt te overbruggen.

Het project heeft als doel heeft prototypes op te schalen en de productie te testen in grensoverschrijdende innovatieprojecten. Hierdoor kan de maakindustrie snel en efficiënt inspelen op de groeiende vraag naar slimme en duurzame producten.

De focus ligt op de ontwikkeling van composietmaterialen, het gebruik van 3D-printen om voorbij de prototypefase te groeien, en de productietechnologie van intelligente materialen, b.v. voor batterijen.

Projekt partners zijn NMWP Management GmbH, Universität Duisburg-Essen, Stichting Saxion, Universität Münster, Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V., Cato Composites B.V., BOM Business Development & Foreign Investments B.V., University of Twente, Stichting TechnologieCentrum Noord-Nederland, Stichting Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, innos GmbH, Emsland GmbH, Automotiveland.NRW en Horizon B.V.

Het MNM-project wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VI Duitsland-Nederland programma en wordt ondersteund door de Europese Unie, het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), MWIKE NRW en MB Nedersaksen en door de provincies Groningen , Fryslân, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant medegefinancierd.

Profiteer van deze kans en start je eigen innovatieproject! De tweede call staat open tot 18 oktober! Meer informatie https://deutschland-nederland.eu/project/mnm/