Bleisure Travel is al enkele jaren een groeiende trend. Het is een combinatie van een zakenreis met een privé verlenging of met privéonderdelen tijdens de zakenreis.

Dus, 'Zakelijk + Plezier = Bleisure' en dat maakt het mogelijk om meer waardevolle, betekenisvolle tijd in je leven te brengen.

In een onderzoek onder zakenreizigers van Freenow for Business in Duitsland, in samenwerking met YouGov blijkt dat de algemene belangstelling voor Bleisure Travel groot is: 75 procent was “zeer geïnteresseerd” of “enigszins geïnteresseerd”. Verder ziet 40 procent van de ondervraagden Bleisure Travel “als een relevante bedrijfsmaatregel en als een waardevol hulpmiddel voor het welzijn – en niet als een voorrecht of last.”

Volgens het Duitse Bureau voor Toerisme (DZT) maakte ruim een ​​derde van alle buitenlandse zakenreizigers in 2023 gebruik van de mogelijkheid om hun zakenreis naar Duitsland te combineren met een privéverblijf. In 2023 was Duitsland de nr. 1 Bleisure-bestemming in Europa en nr. 3 wereldwijd.