Op donderdag 4 juli heeft Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer het certificaat ‘Euregioprofielschool’ gekregen en is daarmee de eerste Nederlandse school in Brabant en in het Euregio Rijn-Waal gebied met dit certificaat.

Zowel Metameer als het Elzendaalcollege werken al jaren samen in het kader van scholierenuitwisselingen met scholen in Kleve, Goch en Wassenberg. Ook doen ze mee aan de Euregionale scholenwedstrijd.

Naast vertegenwoordigers van beide scholen, van Euregio en het Duitslandinstituut waren ook Herr Teuber (Bezirksregierung Düsseldorf) en Marieke Moorman (burgermeester van gemeente Land van Cuijk) aanwezig bij de feestelijke uitreiking.

De Bezirksregierung Düsseldorf, de Taalunie en het Duitsland Instituut Amsterdam hebben samen met Euregio Rijn-Waal en euregio rijn-maas-noord een certificaat ontwikkeld, waarmee scholen ook aan de buitenwereld kunnen laten zien, dat zij actief een goede euregionale verstandhouding nastreven.

Scholen (basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs) die in hun lesprogramma bijzondere aandacht schenken aan het feit dat hun school gelegen is in de grensregio en een partnerschap met een of meerdere Duitse scholen in de grensregio hebben, kunnen in aanmerking komen voor dit certificaat. Meer informatie op https://www.brd.nrw.de/themen/schule-bildung/lerntreffs/niederlaendisch/euregioprofilschulen.