Veel Duitsers en Nederlanders willen graag afvallen. In de praktijk blijkt gezonder eten lastiger dan het lijkt.
Waarom is gezond en duurzaam eten eigenlijk zo lastig in de praktijk? Deze vraag inspireerde Jochem Bossenbroek bij de oprichting van zijn bedrijf Verdify.
De afgelopen jaren heeft zijn team een softwaresysteem ontwikkeld om de persoonlijke behoeften van ieder individu in kaart te brengen. Het systeem maakt het mogelijk om tot 40 parameters per persoon vast te leggen, zoals je BMI, je DNA, je bloedwaarden en andere medische gegevens die vervolgens aan je persoonlijke smaak en levensstijl gekoppeld worden. Op basis daarvan stelt de software een weekmenu voor je samen met maaltijden die gezond, duurzaam en lekker zijn.
Na het succes in Groot-Brittannië en Nederland kent het bedrijf nu ook grote belangstelling uit Duitsland, zo ontdekte men afgelopen najaar op de voedselbeurs ANUGA in Keulen. Bossenbroek: “Gezonder eten ondersteunt een sneller herstel en draagt bij aan een betere balans.” Tegelijkertijd merkte hij dat gezond eten bij veel artsen te weinig aandacht kreeg. “Dat komt omdat dit onderwerp nauwelijks een rol speelt bij de opleiding van artsen.”
Het bedrijf hecht veel waarde aan samenwerking met de wetenschap. Boschenbroek: “Wij werken samen met verschillende universiteiten. Op het gebied van preventie en voedingsadvies werken wij samen met de universiteiten van Utrecht, Wageningen en Eindhoven.
Het bedrijf is gevestigd op de Brightlands Campus Greenport in Venlo, net over de Nederlandse grens en de scale-up krijgt van LIOF - de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg - ondersteuning bij de ontwikkeling van de internationale activiteiten, onder meer in Duitsland.